Kinovision

VAUVAKINO

Elokuvanäytökset pienten lasten ehdoilla.

vauvakino

Mikä on Kino Vision Vauvakino?

Kino Vision Vauvakino on tarkoitettu pienten vauvojen ja taaperoiden vanhemmille ja hoitajille, joiden normaalisti lastenhoidollisista syistä saattaa olla vaikea päästä elokuviin. Vauvakinonäytökseen voi tulla päiväsaikaan lapsen kanssa, ja silti nauttia elokuvaesityksestä.

Näytöksessä on huomioitu pienten lasten kanssa liikkuvien tarpeet. Elokuvan äänenvoimakkuus on säädetty tavallista vaimeammaksi. Salissa on koko näytöksen ajan himmeä valaistus. Näytösten aikana voi liikkua niin salissa kuin myös salin ja teatteriaulan välillä.

Näytöksessä voi vapaasti leikkiä lapsen kanssa, hyssytellä, syöttää ja muutenkin hoitaa lasta kenenkään siitä häiriintymättä. Salissa vauvaa voi pitää sylissä ja siellä voi liikuskella ympäriinsä. Salista voi myös halutessaan välillä poistua.

Jokaista ostettua paikkalippua kohtaan saa myös toisen penkkipaikan vauvalle ja tavaroille. Tämän vuoksi salin jokainen paikka ei ole myynnissä. Näytöksen paikat eivät ole numeroituja, vaan paikan voi valita vapaasti saliin saapuessa. Kino Vision Vauvakino on tarkoitettu ensisijaisesti alle 4-vuotiaiden lasten kanssa liikkuville vanhemmille, mutta näytökset ovat kuitenkin avoimia kaikille.

Mitä tarvikkeita tarvitsen mukaan?

Aulassa on pöytätaso vaipanvaihtoa varten. Maidon ja vauvanruuan voi lämmittää teatterin aulassa mikroaaltouunilla. Teatterin yläaulassa on tilaa rattaille ja vaunuille. Kelien salliessa rattaat voi tuoda myös teatterin terassille. Turvallisuussyistä rattaita ei valitettavasti voi ottaa sisään saliin. Kantokopan tai turvaistuimen voi ottaa saliin. Halutessaan saliin voi ottaa mukaan myös oman peitteen, omat hoitotuotteet, omat eväät ja muut tarvikkeet.

Minkälaisia leffoja Vauvakinossa näytetään?

Kuvaohjelmalain mukaan Vauvakinossa voi esittää ainoastaan kaikenikäisille sallittuja (S) elokuvia. On myös hyvä huomioida, että elokuvan soveltuvuus kaikkein pienimmille lapsille on viime kädessä vanhempien itse arvioitava lapsen yksilöllisen kehityksen mukaan. Kaikille sallitut elokuvatkin voivat sisältää hyvin lievää ahdistavaa, väkivaltaista tai seksuaalista sisältöä.

Milloin Vauvakino järjestetään seuraavan kerran?

Kino Vision Vauvakinoja järjestetään siihen sopivien elokuvien löytyessä. Toiveita sopivista elokuvista voi esittää teatterille esimerkiksi sähköpostitse kinovisio(at)kinovisio.fi tai palautelomakkeemme kautta.

©2022. Kino Visio. All Rights Reserved.