MUUMIPEIKKO JA PYRSTÖTÄHTI

ENSI-ILTA: 22.9.2023
GENRE: Koko perheen animaatio
KESTO: 1 h 14 min
OHJAUS: Ohjaus: Hiroshi Saito / Ääniohjaus: Markus Bäckman
ÄÄNINÄYTTELIJÄT: 
Muumipeikko: Joonathan Kettunen 
Hemuli: Jarmo Koski
Pikku Myy: Sarika Lipasti 
Muumimamma: Kristiina Halttu
Muumipappa: Carl-Kristian Rundman
Nipsu: Tuomas Uusitalo
Niisku: Antti LJ Pääkkönen 
Niiskuneiti: Heljä Heikkinen
Nuuskamuikkunen: Markus Niemi 

Kaikkien rakastama klassikko Muumipeikko ja pyrstötähti saapuu uudistettuna elokuvateattereihin!

Eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Matkalla kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä. Tarinassa tavataan myös seikkailija Nuuskamuikkunen sekä viisas keksijä Niisku ja hänen siskonsa Niiskuneiti.

Vahvistunein joukoin kotiin Muumilaaksoon palattuaan on ystävyksillä entistäkin paremmat eväät niin pyörremyrskyiltä kuin pyrstötähdiltä suojautumiseen ja koko Muumi-perheen pelastamiseen. Tarvitaan vain kekseliäisyyttä, yhteishenkeä ja valmiutta auttaa apua tarvitsevia, jotta kaikki pysyvät turvassa merkillisiltä luonnonilmiöiltä.