VINSKI JA NÄKYMÄTTÖMYYSPULVERI

ENSI-ILTA: joulukuu 2021

KESTO: –

GENRE: Koko perheen, seikkailu

OHJAUS: Juha Wuolijoki

KÄSIKIRJOITUS: Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki

NÄYTTELIJÄT: Kuura Rossi, Martti Suosalo, Pirjo Heikkilä, Mikko Leppilampi, Fiona Iyare, Sampo Sarkola, Minka Kuustonen, Ohto Heiskanen, Antti Tuomas Heikkinen, Joel Hirvonen, Hannu-Pekka Björkman, Chike Ohanwe, Hannamaija Nikander, Cécile Orblin

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki. Elokuvan tuottaa Snapper Films Oy.

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.