ONCE UPON A TIME IN SAD HILL

ENSI-ILTA: 30.9.2019

KESTO: 1 h 28 min

GENRE: Draama, fantasia

OHJAUS JA KÄSIKIRJOITUS: Rax Rinnekangas

NÄYTTELIJÄT: Pilar Puente, Marja Skaffari, Liisa-Sofia Pöntinen, Margaret Jova, Ville Tanttu, Nacho Angulo

 

Älyllinen, mystinen trilleri siitä, miten naiset ottavat vapautensa eräällä hautausmaalla nimeltä Sad Hill, joka on tunnettu spagetti-westernien legendaarisen ohjaajan Sergio Leonen Hyvät ja Pahat ja Rumat-elokuvan (1966) kuuluisana loppukohtauspaikkana.

Neljä taiteilijaa on lopettamassa työpajaansa, aiheena eurooppalaisen ajattelijan Fernando Pessoan ihmiskäsitys, eräässä palatsissa Pohjois-Espanjassa, kun he alkavat yhtäkkiä muistella, mitä outoa tapahtui kahdelle avioparille samoilla seuduilla jokin aika sitten. Toisiaan tuntemattomat pariskunnat eksyivät eräällä rautatieasemalla. Pitkän, unenomaisen vuoristokävelyn päätteeksi he päätyivät myyttiselle hautausmaalle nimeltä Sad Hill, jolla heidän oli nyt kohdattava kuolleiden avioliittojensa alastomat totuudet aivan uudessa psykologisessa valossa. Vaimot aloittivat saman kävelybaletin hautausmaan kiviympyrällä kuten Clint Eastwood, Lee van Cleef ja Eli Wallach tekevät Leonen elokuvassa. Muutamassa minuutissa avioparien elämät muuttuivat täydellisesti.

Shakespearelaista Kesäyön unelmaa filosofialtaan muistuttava elokuva on kokemus kaikille ajatteleville naisille ja ajatteleville miehille. Elokuva edustaa osin kansainvälisesti käynnistyneen Metoo-liikkeen henkeä, osin se on puhtaiden perusoikeuksien kuvaus.