JP JA MURTOVARAS

ENSI-ILTA: 23.7.2021

KESTO: 1 h 4 min

GENRE: Koko perheen seikkailu

OHJAUS: Jani Korhonen

KÄSIKIRJOITUS: Tytti Salo

NÄYTTELIJÄT: Kerttu Huovinen – Minni Kaarttinen, Nooa Rönkkö – Olli Kaarttinen, Veikka Huttunen – Rudolf Sarasmo (Ruttu), Heidi Komulainen – Malla Kaarttinen, Reijo Kotilainen – Perttu Kaarttinen, Jani Valkonen – Murtovaras

Sallikkalan kuntaa piinaa sarja murtovarkauksia, ja luvattomalle yöseikkailulle lähtenyt lapsikolmikko luulee nähneensä varkaan itse teossa. Ollin, Rutun ja Minnin kesäloma saa aivan uuden käänteen, sillä heidän on perustettava salapoliisitoimisto ja ratkaistava juttu — jos vanhemmat saisivat tietää, luvassa olisi loppukesäksi ainakin ”kaverikielto, pelikielto, karkkikielto ja puhelinkielto”.

JP ja murtovaras -elokuva perustuu Tytti Salon kirjoittamaan samannimiseen lastenromaaniin (Päivä, 2019). Kyse on hauskasta lastendekkarista, joka sisältää paljon hersyvää huumoria ja jännitystä. Jännittävissä tilanteissa lapsikolmikko Olli, Ruttu ja Minni laittavat käytäntöön seurakunnan kesäleirillä oppimaansa ja rukoilevat Jeesukselta apua. Näin elokuvassa käsitellään lapsenmielisesti myös kristillisiä teemoja, kuten uskoa ja rukousta.