INCEPTION

ENSI-ILTA: 17.7.2020

KESTO: 2 h 26 min

GENRE: Toiminta, sci-fi

OHJAUS JA KÄSIKIRJOITUS: Christopher Nolan

NÄYTTELIJÄT: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, MArion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger ja Michael Caine

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) on taitava varas ja alansa ehdoton huippu “poiminnan” vaarallisessa lajissa: arvokkaiden salaisuuksien varastamisessa syvältä ihmisten alitajunnasta, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan heidän nähdessään unta. Cobbin harvinainen kyky on tehnyt hänestä kysytyn ammattilaisen uudessa häikäilemättömän yritysvakoilun maailmassa, mutta samalla se on tehnyt hänestä kansainvälisen karkurin ja maksanut hänelle kaiken, jota hän on koskaan rakastanut. Nyt Cobbille tarjotaan vapahduksen mahdollisuutta. Tekemällä vielä viimeisen keikan Cobb saattaisi saada elämänsä takaisin, mutta vain jos hän pystyy mahdottomaan – ”istuttamiseen”. Täydellisen ryöstön sijaan Cobbin ja hänen erikoismiesten tiiminsä on pystyttävä päinvastaiseen; heidän tehtävänään ei ole varastaa ajatusta vaan istuttaa se. Onnistuessaan he voisivat tehdä täydellisen rikoksen.
Tiimin asiantuntemus ja huolellinen suunnittelu ei kuitenkaan valmista heitä vaarallisen vihollisen varalle, joka tuntuu aavistavan heidän jokaisen liikkeensä. Vihollisen, jonka ilmaantumisen vain Cobb olisi voinut ennustaa.

Tänä kesänä mielesi toimii rikospaikkana.